Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Caravana noastră își începe călătoria în regiunile Vest și Nord-Vest și continuă în Centru

Mâine, 24 aprilie 2015, se desfășoară în toată țara Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de ANOFM. Evenimentul ni s-a părut un excelent prilej pentru a da startul caravanei de promovare a ocupării profesionale în regiunile Vest și Nord-Vest, continuând-o în paralel în regiunea Centru. Consultanții noștri vor fi prezenți la Bursele locale organizate în Baia Mare, Deva, Hunedoara, Satu Mare, Alba Iulia, Brașov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Sibiu și le vor oferi vizitatorilor materiale informative și promoționale, precum și recomandări în vederea angajării. De asemenea, vor putea lua pulsul pieței muncii și vor discuta cu angajatorii interesați să încadreze în muncă tineri care au participat la activitățile proiectului nostru.

Și în această etapă a caravanei, vom susține prezentări interactive pentru elevi, vom expune beneficiile schemei de garanții pentru tineri în întâlnirile cu angajatorii și vom continua să accentuăm importanța parteneriatelor în dialogurile cu reprezentanții autorităților locale.

Reamintim că evenimentele vor constitui și un prilej de diseminare de materiale informative și promoționale, în seturi care conțin: broșura de prezentare a proiectului, geantă de laptop inscripționată, pix, mapă documente, tricou, mapă documente și memorie USB de 8 GB.

Așadar, iată care va fi, pe scurt, programul următoarelor zile.

Vineri, 24 aprilie 2015

Echipele mobile ale caravanei vor participa la Bursa generală a locurilor de muncă, în localitățile: Baia Mare, Deva, Hunedoara, Satu Mare, Alba Iulia, Brașov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Sibiu. În funcție de județ, evenimentele încep la ora 8.00 sau 9.00 și se încheie în jurul prânzului. Programul individual este prezentat în calendar.

Luni, 27 aprilie 2015

08.00 (Hunedoara) – Ziua începe la Agenția locală pentru ocuparea forței de muncă din Călan și continuă cu o prezentare la Liceul Tehnologic ”Ovid Densusianu” din aceeași localitate.

09.00 (Maramureș) – Echipa caravanei va prezenta proiectul și va discuta cu elevii de la Liceul Forestier din Sighetu Marmației diferite teme de interes pentru ocuparea lor profesională. După interacțiunea cu tinerii, consultanții Casei Regionale a Tinerilor Activi din Baia Mare vor susține o sesiune de informare la sediul Primăriei din Sighetu Marmației.

10.30-14.00 (Hunedoara) - Colegiul Tehnologic ”Crișan”, comuna Crișcior

Marți, 28 aprilie 2015

10.00-14.00 (Hunedoara) – Echipa caravanei va prezenta rezultatele proiectului și va discuta cu diverși angajatori din Parcul Industrial Hunedoara despre posibilitățile și perspectivele de angajare a tinerilor.

09.00-14.00 (Maramureș) - Liceul ”Alexandru Berindean” din Seini

Miercuri, 29 aprilie 2015

09.00-12.00 (Timiș) – La Primăria Lugoj, prezentare a rezultatelor proiectului și a concluziilor care pot avea un impact pozitiv asupra ocupării profesionale a tinerilor. Participă angajați ai autorităților publice locale.

09.00-12.00 (Maramureș) - La Primăria Moisei, prezentare a rezultatelor proiectului și a concluziilor care pot avea un impact pozitiv asupra ocupării profesionale a tinerilor. Participă angajați ai autorităților publice locale.

13.00-15.00 (Timiș) – Echipa caravanei se oprește la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Lugoj, unde va discuta cu experții în consiliere profesională despre rezultatele proiectului și despre modalitățile de implementare optimă în viitor a inițiativelor de stimulare a ocupării tinerilor.

Joi, 30 aprilie 2015

09.00-12.00 (Arad) – Prezentare a proiectului la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Arad și dezbatere cu reprezentanții Direcției despre modalitățile de îmbunătățire a intervențiilor viitoare din domeniul ocupării profesionale a tinerilor.

13.00-15.00 (Arad) – Colegiul Național ”Vasile Goldiș” din mun. Arad

09.00-16.00 (Satu Mare) – Sesiuni de prezentare a proiectului, la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” și la Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu”, ambele din municipiul Satu Mare.

Parteneri Bpi Assoc Feg