Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Selecție pentru delegații de tineret ai României la ONU

29 iulie 2015 - Selecția pentru următoarea generație de Delegați de tineret ai României la ONU a început! Aceasta presupune 3 etape, și anume:

  1. Concurs de dosare
  2. Semifinală (interviu), la care vor participa primii 10 aplicanți vor fi selectați în ordinea punctajelor obținut la concursul de dosare (5 băieți și 5 fete).
  3. Dezbatere finală, la care vor participa 4 din cei 10 tineri din semifinală. În urma dezbaterii finale, doi tineri vor fi desemnați Delegații de tineret ai României la ONU 2015 / 2016.

În perioada 22 iulie – 5 august 2015 toți cei interesați pot își pot depune candidaturile la adresa international@mts.ro. Termenul pentru depunerea candidaturilor este 5 august, ora 15:00, ora României.

CINE POATE CANDIDA

  • tinerii, cetăţeni români care, la data depunerii candidaturii au vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani;
  • candidaţii la competiţie trebuie să-şi fi desfăşurat activitatea în România cel puţin 6 luni înainte de depunerea candidaturii pentru Programul 2015-2016.

Mandatul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite” reprezintă intervalul din momentul desemnării candidaţilor ca Delegaţi până la desemnarea următoarei serii de Delegaţi. Pe durata mandatului, Delegaţii de Tineret la Naţiunile Unite nu pot lipsi din ţară pe perioade lungi (burse de studiu, stagii, angajări profesionale).

PROFILUL DELEGATULUI DE TINERET

  • tânăr cu experienţă relevantă în domeniul activităţilor de tineret, de preferat minimum 3 ani;
  • să fi participat la proiecte naţionale şi internaţionale în domeniul tineretului (conferinţe, forumuri, seminarii, activităţi de voluntariat etc);
  • interes în a dezvolta cunoştinţe legate de relaţii internaţionale şi mecanismele Organizaţiei Naţiunilor Unite;
  • abilităţi dovedite de relaţionare, negociere, lucru în echipă, precum şi capacitatea de a îndeplini la timp sarcinile stabilite;
  • abilităţi avansate în limba engleză (scris, citit, exprimare); cunoaşterea altor limbi străine oficiale la ONU constituie un avantaj.

DOSARUL DE CANDIDATURĂ va cuprinde:

  1. formularul de înscriere disponibil on-line pe mts.ro și în atașamentul de mai jos;
  2. un CV al candidatului, redactat în limba română, în model Europass;
  3. un eseu de maximum 1000 de cuvinte, în limba engleză (font: Times New Roman; mărime 12; spaţiere 1,5) cu tema : „Provocările tinerilor din România legate de educație, șomaj sau implicare civică, în contextul agendei post-2015 ONU”.
  4. o scrisoare recentă de recomandare (din anul 2015) din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru didactic universitar – semnată, ştampilată (acolo unde se impune), scanată, şi să cuprindă datele de contact ale semnatarului pentru identificare.

Dosarele de candidatură vor fi trimise într-un singur e-mail – cu ataşamentul de preferinţă arhivat – la adresa international@mts.ro, cu menţiunea Delegat de Tineret la ONU.

Parteneri Bpi Assoc Feg