Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Românii de orice vârstă pot înființa gratuit o microîntreprindere

16 iunie 2014 - Românii aflați la orice vârstă, care nu au mai avut anterior o afacere proprie, pot înființa gratuit o microîntreprindere, grație legii pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor, adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, informează Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de afaceri și Turism.

Conform noului act normativ, este eliminată condiția de vârstă maximă de 35 de ani pentru a permite accesul la facilitățile acordate tuturor persoanelor aflate la prima afacere. Totodată, legea prevede scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariați, angajați pe perioadă nedeterminată, precum și scutirea de la plata taxelor pentru operațiunile de înmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comerțului.

Citiți mai mult pe: http://www.agerpres.ro/economie/2014/06/11/romanii-de-orice-varsta-pot-infiinta-gratuit-o-microintreprindere-18-16-35

Parteneri Bpi Assoc Feg