Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prima medalie de aur a României la Olimpiada internațională de biologie

21 iulie 2015 - Echipa României, prezentă la la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, şi-a trecut în palmares prima medalie de aur în istoria participării la această competiţie. Performanţa îi aparţine lui Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, aflat la al doilea premiu în acest concurs, după medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia. România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz. Ulterior, elevii români şi-au trecut constant numele pe lista premianţilor, însă niciodată pe lista laureaţilor cu aur (până în acest an).

Medaliaţii cu bronz sunt Alexandru Ionuţ Duţă (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina) şi Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti). Din lotul olimpic a făcut parte şi George Cătalin Maier (clasa a X-a,/Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

Ediţia curentă a Olimpiadei Internaţionale de Biologie s-a desfăşurat în perioada 12-19 iulie, în Danemarca (Aarhus), şi a reunit 239 de elevi din 62 de ţări. 

Parteneri Bpi Assoc Feg