Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Premii pentru cei mai buni olimpici internaționali. Felicitări!

17 decembrie 2014 - Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, şi miniştrii Remus Pricopie şi Mihnea Costoiu, participă astăzi la festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul şcolar 2013-2014. În acest an, evenimentul organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale se desfăşoară la Palatul Parlamentului, Sala „C. A Rosetti”, cu începere de la ora 11:00.

Vor fi recompensaţi 266 de elevi câştigători a 302 distincţii (85 de medalii de aur sau premii I, 76 de medalii de argint sau premii II, 58 de medalii de bronz sau premii III şi 83 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) pe discipline. De asemenea, vor fi premiaţi cei 278 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 126 de şcoli din care provin laureaţii.

Potrivit reglementărilor în vigoare, şi în acest an, prin ordin al ministrului Educaţiei, nivelul premiilor acordate medaliaţilor a fost indexat. Astfel, noile cuantumuri pentru premianţii la olimpiade internaţionale sunt: 12.545 lei - medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei - menţiune (sau diplome echivalente). Valorile noilor premii acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei -menţiune (sau diplome echivalente).

Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de MEN este de 3.882.850 lei.

Sursa: Biroul de presă al Ministerului Educației Naționale

Parteneri Bpi Assoc Feg