Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

O nouă cerere de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale

15 octombrie 2014 - Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, aflată în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, anunţă că sesiunea de încărcare a propunerilor de proiecte în cadrul celui de al doilea apel dedicat dezvoltării economiei sociale va fi deschisă până în data de 20 octombrie a.c., ora 16.00. Perioada în care pot fi depuse propunerile de proiecte a fost prelungită cu cinci zile în contextul în care sistemul informatic Action Web a prezentat unele deficienţe de funcţionare în zilele de 1 şi 2 octombrie a.c.

„Am decis deschiderea unei noi cereri de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale datorită interesului manifestat de solicitanţi în cadrul primului apel. Cei care în trecut nu au reuşit să depună proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale sau cărora le-au fost respinse cererile de finanţare având în vedere complexitatea apelului au acum o şansă în plus să contracteze finanţări. Pentru acest nou apel de proiecte am alocat fonduri cu o valoare de 100 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale din fondurile UE de care dispunem prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Cred în rolul statului în reducerea inegalităţilor şi sunt convins că aceste proiecte vor reuşi să creeze locuri de muncă pentru persoanele din grupurile vulnerabile, în special pentru cele care trăiesc în mediul rural”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Primul apel de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale s-a desfăşurat în perioada 28 iulie - 11 august a.c. şi a avut un buget de 200 milioane de euro. În data de 22 septembrie a.c., au fost semnate contractele de finanţare pentru primele 63 de proiecte evaluate în cadrul apelului lansat în data de 28 iulie a.c. Proiectele semnate au un buget de aproximativ 82 milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă peste 66 milioane de euro.

„Am ales să semnăm proiectele care au obţinut 80 de puncte înainte de finalizarea evaluării tuturor propunerilor de proiecte depuse deoarece nu există nici un motiv real să aşteptăm încheierea verificării tuturor cererilor de finanţare. Mai mult, să semnăm cât mai repede proiectele eligibile pentru ca banii europeni să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie de ei”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Autoritatea de Management POS DRU a publicat în data de 30 septembrie a.c., a doua listă cu propunerile de proiecte care s-au calificat pentru a obţine finanţare europeană. Conform prevederilor Ghidului solicitantului, au fost selectate propunerile de proiecte care au obţinut minimum 70 de puncte în cadrul procesului de evaluare. Pe listă sunt 45 de proiecte, cu un buget de aproximativ 47 milioane de euro, din care fondurile europene reprezintă peste 45,7 milioane de euro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Parteneri Bpi Assoc Feg