Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Dezbatere la Sibiu pe tema încadrării în muncă a persoanelor vulnerabile

26 februarie 2015 - Peste 30 specialiști din mediul de afaceri, din domeniul recrutării, al administrației publice, precum și din serviciile sociale participă, începând de ieri, la grupul de lucru cu tema "Accesul pe piața muncii pentru persoanele care provin din grupurile vulnerabile. Bariere, Oportunități, Resurse". Evenimentul este organizat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice în cadrul proiectului "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile" şi are loc în perioada 25 – 27 februarie 2015, la Hotel Class din Sibiu.

Pe parcursul celor 3 zile de dezbateri, participanţii discută despre barierele şi oportunităţile de integrare pe piața muncii a persoanelor din grupuri vulnerabile, concluziile urmând să fie incluse într-un ghid privind incluziunea socială. Ulterior, în funcţie de aptitudini şi de preferinţele exprimate, participanţii vor urma cursuri de mediator social, formator, specialist evaluare vocaţională şi evaluator competenţe profesionale. Îmbucurător este faptul că şi-au manifestat interesul de a participa la acest proiect şi angajatori și persoane din domeniul recrutării.

În total, până la finalul proiectului, vor participa la cursuri de formare 240 angajaţi. Aceştia îşi vor dezvolta astfel competenţele profesionale pentru identificarea unor metode eficiente de lucru cu persoanele vulnerabile, dar și a oportunităților lor de angajare. Cursurile au o componentă teoretică şi una practică şi sunt acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări. Până în prezent, s-au specializat în domeniu 41 angajaţi din servicii sociale publice şi private.

Sursa: Comunicat de presă al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Parteneri Bpi Assoc Feg