Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Consiliul Național al Tinerilor din România, ediția a II-a

14 septembrie 2015 - În data de 10 septembrie 2015 a avut loc deschiderea evenimentului ”Consiliul Naţional al Tinerilor din România”, ediția a II-a, organizat de Forumul Tinerilor din România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Institutul Aspen, Global Shapers Bucharest Hub, Organizaţia de Tineret a Blocului Naţional Sindical și Consiliul Național al Elevilor. Acest proiect işi doreşte să aducă pe agenda publică, in atentia instituţiilor statului, ONG-urilor, patronatelor, sindicatelor, viziunea tinerilor cu privire la Legea Tinerilor, tratând fiecare domeniu important din cadrul acestui act legislativ.

Din partea Ministerului Tineretului şi Sportului a participat domnul Secretar de Stat, Adrian Dumitru Bughiu, care şi-a exprimat sprijinul faţă de iniţiativele din domeniul tineretului şi a abordat principalele proiecte desfăşurate de minister.

Astfel, Ministerul Tineretului şi Sportului garantează sprijinul cu privire  la elaborarea  Planurilor de acţiune ale Strategiei Naţionale de Tineret, precum şi asupra elaborării strategiilor judeţene de tineret, aflate în  proces de lucru in 10 judeţe ale ţării.

În acelaşi timp, s-a reiterat necesitatea continuării proiectului Dialogul Structurat cu Tinerii şi s-a discutat despre definitivarea normelor de aplicare ale Legii 350/2006, în vederea alocării unui buget minim per tanar, la nivelul fiecarui judeţ.

Alte două aspecte abordate au fost legate de iniţierea, respectiv fundamentarea, în premieră, a unei Legi a Taberelor, precum şi de susţinerea Galei Societăţii Civile Tinere la Cluj, ediţia a doua, în luna noiembrie. De asemenea, se depun eforturi in sprijinirea proiectului „Cluj Napoca, Capitală Europeană de Tineret”.

În încheiere, domnul Secretar  de Stat Adrian Dumitru Bughiu, a dat asigurări că Ministerul Tineretului şi Sportului nu va lua decizii majore în domeniul politicilor de tineret fară consultarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret şi că va sprijini procesul de revizuire de politici de tineret coordonat de echipa Consiliului Europei, condusă de profesorul Howard Williamson.

Sursă: mts.ro

Parteneri Bpi Assoc Feg