Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conferința internațională „Oportunități de finanțare pentru mediul privat. Marile investiții”

13 mai 2015 - EurActiv.ro și Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, pe 26 mai, un important eveniment dedicat finanțării marilor investiții din mediul privat, cu un speaker de marcă din cadrul Comisiei Europene: Vittoria Alliata di Villafranca, Director în Direcția Generală Politică Regională și Urbană. Marile investiții în economia europeană, care pot debloca și propulsa domenii precum sectoarele strategice sau cercetare-inovare, nu ar fi posibile fără implicarea actorilor mari din mediului privat. În acest sens, companiile mari, deși reprezintă sub 1% din totalul organizațiilor private, au o pondere de aproximativ 40% din cifra de afaceri totală a firmelor din România și din UE. Extrem de importante, acestea asigură un procentaj important din locurile de muncă, în particular în sectoarele strategice, și acoperă cea mai mare parte a PIB-ului european. 

Companiile mari au fost extrem de afectate de criza economică din ultimii ani, trecând în multe cazuri prin procese drastice de restructurare și reconfigurare. Ca urmare, oportunitățile europene și naționale de finanțare sunt extrem de importante pentru sprijinirea proceselor de reconstrucție, dezvoltare și inovare în acest sector. 

Pentru a contribui la eforturile de dezvoltare din acest domeniu, EurActiv România și Reprezentanța Comisiei Europene organizează o conferință internațională concentrată pe finanțările pentru mediul privat, în principal pe oportunitățile și provocările asociate cu proiectele marilor investiții.Speakerii care au confirmat, până în prezent, participarea reprezintă factorii cheie de decizie în domeniul finanțărilor la nivel național și european. 

Detalii despre eveniment găsiți aici: http://www.euractiv.ro/eveniment-conferinta-companii-mari/Conferinta-Internationala-%E2%80%9EOportunitati-de-finantare-pentru-mediul-privat.-Marile-investitii-581

Parteneri Bpi Assoc Feg