Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Casa Regională a Tinerilor Activi Iași vă așteaptă în continuare!

14 iulie 2014 - La sfârșitul săptămânii trecute, echipa Casei Regionale a Tinerilor Activi Iași a găzduit un eveniment dedicat partenerilor, jurnaliștilor și tinerilor din zonă, care a marcat deschiderea oficială a Casei. Au fost prezenți dna Gabriela Vasilache, directoarea AJOFM Iași, dl Costel Grojdea, directorul AJPIS Iași, dl Marian Șerbescu, șef Cancelarie la Instituția Prefectului Iași, reprezentanți ai agenților economici, angajatori, reprezentanți ai ONG-urilor, tineri beneficiari ai proiectului - ucenici, participanți la programele de formare și viitori cursanți. Vă așteptăm în continuare la sediul nostru din Iași, str. Păcurari nr. 47. Atenție, însă, invitația se adresează nu numai angajatorilor și tinerilor din Iași, ci și celor din celelalte județe care fac parte din regiunea de dezvoltare Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui.

Casa Regională a Tinerilor Activi din Iași are ca scop să ofere unui număr de peste 600 de tineri servicii integrate de informare, consiliere și orientare profesională, cursuri de calificare profesională de nivel 1 și de nivel 2 în meserii cerute pe piața muncii, stagii de ucenicie și programe de formare, consultanță și asistență pentru inițierea de afaceri. Acestea sunt însoțite de activități de mediere a muncii, personalizate în funcție de profilul și nevoile fiecărui tânăr înscris în proiect.

Până în prezent, CRTA Iași a contribuit la înscrierea în proiect a 179 de tineri. De asemenea, în urma finalizării analizei nevoilor de formare - care a luat în considerare în egală măsură nevoile tinerilor și ale pieței muncii - echipa a demarat planificarea și susținerea cursurilor de calificare. Astfel, primul curs, pentru ocupația de “lucrător în cultura plantelor”, a început pe data de 2 iunie 2014. Cei 25 de tineri înscriși urmează orele de teorie în incinta Primăriei Comunei Voinești, jud. Iași. Cursul este susținut de doi formatori de specialitate, unul pentru predarea orelor de teorie și al doilea, pentru coordonarea activităților practice la agenții economici.

Au început de curând și alte două cursuri de nivel I, pentru ocupația de ”lucrător în comerț”, organizate în comuna Tibănești din jud. Iași și în municipiul Botoșani. În Piatra Neamț, alți 25 de tineri se pregătesc să devină bucătari și participă la un curs de nivel II, cu o durată de 4 luni.

Fie că sunteți angajatori și doriți să organizați stagii de ucenicie, fie că sunteți tineri și doriți să participați la programe de formare, contactați CRTA Iași aici: http://www.garantiipentrutineri.ro/casa-tinerilor-activi/unde-ne-gasiti. Vă așteptăm!

 

Parteneri Bpi Assoc Feg