Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Azi, s-a deschis oficial Casa Regională a Tinerilor Activi Baia Mare

15 iulie 2014 - Astăzi, a avut loc deschiderea oficială a Casei Regionale a Tinerilor Activi (CRTA) Baia Mare, la sediul din blvd. Independenței, nr. 57K. La eveniment au luat parte parteneri locali cu responsabilități în ocuparea forței de muncă, tineri care au intrat deja sau își doresc să intre în proiect și jurnaliști. Colegii noștri, dl Florian Sălăjeanu, președinte ASSOC Baia Mare și dna Dorina Trifu Suciu, coordonator al CRTA Baia Mare au prezentat obiectivele, activitățile și rezultatele de până acum atât ale CRTA Baia Mare, cât și ale proiectului din care face parte. Alături de ei, au luat cuvântul dna Oșanu Oana Mihaela, director executiv al Agenției penru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș și dl Ovidiu Morar, director al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Maramureș. 

Casa Regională a Tinerilor Activi din Baia Mare are ca scop să ofere unui număr de peste 600 de tineri servicii integrate de informare, consiliere și orientare profesională, cursuri de calificare profesională de nivel 1 și de nivel 2 în meserii cerute pe piața muncii, stagii de ucenicie și programe de formare, consultanță și asistență pentru inițierea de afaceri. Acestea sunt însoțite de activități de mediere a muncii, personalizate în funcție de profilul și nevoile fiecărui tânăr înscris în proiect. CRTA Baia Mare acoperă județele Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. 

Până în acest moment, echipa CRTA Baia Mare a încheiat o serie de protocoale de colaborare cu instituțiile locale de ocupare și educație din fiecare județ acoperit. Echipa a realizat identificarea nevoilor de formare din fiecare județ în vederea stabilirii portofoliului de FPC și a facilitării programului de ucenicie în regiunea Nord-Vest, prin aplicarea de chestionare în rândul tinerilor, autorităților și angajatorilor. Angajatorii cu care au stabilit legătura în vederea derulării stagiilor de ucenicie activează în domenii precum: confecții gonflabile, asamblare presator la rece, tâmplărie și tapițerie. 

Pentru mai multe informații despre activitatea proiectului și a Casei Regionale a Tinerilor Activi, vedeți: http://www.garantiipentrutineri.ro/evenimente/deschiderea-oficiala-a-casei-regionale-a-tinerilor-activi-baia-mare

Parteneri Bpi Assoc Feg