Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

ANOFM se pregătește pentru sprijinirea directă a antreprenoriatului și economiei sociale

16 octombrie 2014 - Astăzi a avut loc lansarea proiectului ”Dezvoltăm antreprenori - o alternativă eficace pentru sistemul de ocupare”. Proiectul este implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București, Provincia di Perugia, Gruppo Pragma S.R.L, Sistemi Formativi Confindustria Umbria s.c.a r.l., Inovatione Terziario s.c.a r.l. Obiectivul general constă în dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor de suport pentru antreprenoriat, inclusiv antreprenoriat social oferite clienților de serviciile publice de ocupare (SPO), ca modalitate sustenabilă de creștere a ratei de ocupare pe piața muncii.

Proiectul își propune dezvoltarea și implementarea unor acțiuni inovatoare și transnaționale de modernizare a serviciilor publice de ocupare; îmbunătățirea vizibilității acțiunilor și serviciilor SPO; proiectarea, dezvoltarea și testarea serviciilor inovatoare de sprijinire a potențialilor antreprenori în dezvoltarea competențelor necesare pentru inițirea unui activități independente. În urma implementării proiectului, cele 42 de agenții județene pentru ocuparea forței de muncă vor dispunde de un serviciu în format self service pentru sprijinirea antreprenoriatului și economiei sociale și de operatori capabili să ofere direct acest serviciu. Durata proiectului este de 18 luni, iar valoarea eligibilă totală este de 10.530.768,32 lei.

 

Parteneri Bpi Assoc Feg