Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Agricultură: subvenții cu 25% mai mari pentru fermierii sub 40 de ani

16 martie 2015 - În urmă cu două săptămâni, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură. Este vorba despre un act normativ complex, care reglementează noile scheme de plată la care au acces fermierii în perioada imediat următoare, începând chiar cu luna martie a anului 2015, atunci când va începe primirea de cereri pentru campania agricolă a anului 2014.

De ce vă supunem atenției această știre? În briefing-ul de presă de după ședința Guvernului din 4 martie, dl. Daniel Constantin, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, a făcut o declarație foarte importantă pentru tinerii fermieri. Astfel: ”Am spus de foarte multe ori că atât prin plăţile directe cât şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală trebuie să stimulăm tinerii să lucreze în agricultură, să fie ceva mai activi în această activitate economică din ce în ce mai importantă. Ca atare, dincolo de facilităţile pe care le veţi afla odată cu aprobarea PNDR prin plăţile directe introducem posibilitatea ca tinerii până în 40 de ani, care au suprafeţe nu mai mari de 60 de hectare, să primească pentru o perioadă de 5 ani de zile, 2015-2020, o plată suplimentară cu 25% mai mare faţă de cei care au peste această vârstă de 40 de ani. Este o plată suficient de stimulativă astfel încât să avem din ce în ce mai mulţi tineri care beneficiază de aceste plăţi.”

Mai multe detalii despre celelalte măsuri introduse prin Ordonanța de Urgență găsiți aici: http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/briefing-de-presa-sustinut-de-ministrul-agriculturii-i-dezvoltarii-rurale-daniel-constantin-dupa-edinta-de-guvern.

Parteneri Bpi Assoc Feg