Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

1740 de lei, salariul mediu net înregistrat în luna ianuarie

10 martie 2015 - Institutul Național de Statistică a dat publicității astăzi un comunicat de presă referitor la câștigurile salariale înregistrate în luna ianuarie 2015. Cele mai importante date sunt următoarele: în luna ianuarie 2015, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2408 lei, cu 6,7% mai mic decât în luna decembrie 2014; câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1740 lei, în scădere față de luna precedentă cu 126 lei (6,8%); valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s‐au înregistrat în extracția petrolului brut şi a gazelor naturale (4594 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1005 lei).

Conform specialiştilor Institutului, în această lună, luna ianuarie 2015, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mic decât în luna precedentă ca urmare a acordării în luna decembrie 2014 a primelor ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale sau pentru sărbători), plății sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou). De asemenea, câştigurile salariale medii nete din luna ianuarie au fost mai mici comparativ cu luna precedentă ca urmare a nerealizărilor de producții ori încasărilor mai mici (funcție de contracte) sau a angajărilor de personal cu câştiguri salariale mici.

Detalii suplimentare, precum şi informaţii despre câştigul salarial în raport cu evoluția prețurilor de consum sunt disponibile aici: http://www.insse.ro/cms/files/statistici/comunicate/castiguri/a15/cs01r15.pdf.

Sursa: Institutul Naţional de Statistică

 

 

Parteneri Bpi Assoc Feg