Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Am început cursurile de dezvoltare a competențelor antreprenoriale

Alba Iulia, Aiud, Cugir și Ocna-Mureș (județul Alba), Victoria (județul Brașov), Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Leordina și Repedea (Maramureș) și Simeria (Hunedoara) sunt numele localităților care găzduiesc, începând cu data de 23 februarie 2015, cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale. În medie, participă un număr de 25 tineri/ grupă de formare, care deprind cunoștințele de bază și ideile care le pot da aripi în deschiderea propriei afaceri. Cursurile au durata de o lună și sunt susținute de SC BPI Management Consulting Romania SRL, furnizor de formare profesională acreditat pentru această specialitate de Autoritatea Națională pentru Calificări. După obținerea diplomelor, autorii celor mai bune idei de afaceri vor fi susținuți cu pachete de consultanță personalizate, menite să îi ajute în mod practic să își deschidă afacerea propusă.

De ce sunt oportune astfel de inițiative de formare profesională? Pentru că, în contextul socio-economic actual, antreprenoriatul reprezintă, pentru unii tineri - fie că și-au găsit deja vocația sau caută să și-o găsească - o alegere la îndemână sau chiar unica alegere posibilă. Acestor tineri, cu idei practice sau, poate, mai îndepărtate ca aplicare, le place să fie independenţi, să fie propriii lor şefi, liberi de constrângerea unui loc de muncă cu program fix, să-şi pună în practică ideile, să construiască cu mâinile lor, să facă ceva util pentru comunitate şi, în plus, să câştige mai mult decât un salariu pentru ei şi familiile lor. Cursurile noastre le dau instrumentele și, sperăm noi, imboldul să o facă.

În galeria foto alăturată, vedeți fotografii de la deschiderea cursului de antreprenoriat de la Alba Iulia. Vă așteptăm să vă înscrieți în continuare, și în alte regiuni acoperite de proiectul nostru. Mult succes tuturor cursanților!

 

 

Parteneri Bpi Assoc Feg